Des de la Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat de Catalunya iniciem un any més la Campanya de sensibilització davant els riscos d’estiu: revetlles, incendis forestals, onades de calor, seguretat a les platges, fortes pluges i tempestes i contaminació per ozó.
Teniu a la vostra disposició a la nostra web divers material divulgatives amb consells d’autoprotecció: cartells, fulletons, baners etc. alguns dels quals podeu trobar en diverses idiomes. També us podeu descarregar falques preparades per emetre-les a les emissores locals. Si organitzeu xerrades informatives a la població disposeu de presentacions amb els consells d’autoprotecció. Us passem els enllaços on podeu consultar tots aquests materials, només cal que premeu sobre les imatges:
Consells davant revetlles | Consells davant incendis forestals | Consells davant les onades de calor |
Consells per a la | Consells davant fortes pluges i tempestes | Consells davant la contaminació d’ozó |
Pel que fa a la seguretat de la platja, com en anys anterior, disposeu d’un visor de platges a la pàgina web http://interior.gencat.cat/estatplatges, que difon en temps real l’estat de les platges i permet als ciutadans escollir-ne de vigilades i saber quina bandera hi oneja en tot moment (bany segur o no), a més també disposa d’informació de serveis i equipaments. El web s’alimenta de les dades que ens faciliten els municipis diàriament i, en contrapartida, hem pactat la difusió del color de la bandera a les plataformes digitals dels principals diaris i al bàner del canal de televisió 324.
Informació addicional per als ens locals:
Els documents de campanya del Pla INFOCAT i del Pla INUNCAT els trobareu en breu en la pàgina web
Per a vosaltres, com a ajuntament, el document de campanya dels plans INFOCAT i INUNCAT és una eina destinada específicament als municipis i conté el resum de la informació més significativa que heu de tenir en compte per gestionar el risc d’incendis forestals o de fortes pluges.
En el vostre cas, com a autoritat local de protecció civil, i també en el cas dels vostres serveis municipals, no cal que feu ús del telèfon 112, ja que teniu a la vostra disposició el telèfon directe del CECAT, 93 551 72 85, que està reservat a les administracions públiques i altres institucions. Utilitzeu-lo sempre que requeriu la resposta dels serveis de la Generalitat per una emergència o incidència greu, o quan tingueu alguna petició o necessiteu suport tècnic amb motiu de situacions de risc o emergència. També per comunicar-nos les incidències al vostre municipi i les actuacions dels vostres recursos municipals i garantir la coordinació en tot moment. Igualment, els municipis que disposeu de terminals de la xarxa RESCAT podeu comunicar-vos amb el CECAT per aquesta via en substitució del telèfon, sempre que tingueu els terminals programats per fer-ho.
Posem també a la vostra disposició el twitter @emergenciescat i facebook emergenciescat.
Us agraïm la vostra col·laboració en la difusió dels consells d’autoprotecció i us voldríem demanar que ens informéssiu de la difusió que feu d’aquests. A més, per a qualsevol informació addicional o suggeriment podeu contactar amb nosaltres a sensibilitzacio.protecciocivil@gencat.cat.
Cordialment,
Direcció General de Protecció Civil